Gode poker-bøker

Det finnes tusenvis av bøker der ute som alle hevder at de vil lære deg hvordan du blir god i poker. Det du bør se etter, hvis du ønsker å lære deg kortspillet, er bøker som ser på poker gjennom vitenskaplige øyne. Som de fleste casinospill, er poker på mange måter et sjansespill, men man kan med visse strategier øke sannsynligheten for å vinne. Mange bøker om poker forteller deg om hvordan du skal holde pokerfjeset og hvordan du skal se på andre spillere om de bløffer eller ikke, men slike ting er veldig vanskelig å lære fra bøker, og må egentlig læres gjennom trening og erfaring.

Poker er vitenskap

Se derfor etter bøker som lister opp alle de numeriske aspektene ved poker. Vil du vinne i poker, er det viktig å vite hvor stor sannsynligheten for å få to like, tre like eller fullt hus er, og hvordan sjansene er i forhold til hvor mange som sitter rundt bordet. En hånd som nærmest garanterer deg gevinst om det er få spillere, kan i et spill med mange spillere være ganske middelmådig, og da er det dumt å satse mye på den. Jeg har sett mange nybegynnere sitter rundt et bord med sju-åtte spillere der det spilles Texas Hold’em, og satset mye på tre like. Sannsynligheten for at noen har noe bedre, er faktisk svært stor når man er så mange, men om det var tre spillere rundt bordet vil man jo vinne med tre like i 90% av tilfellene.

Poker kan læres, det er ikke bare flaks.

Poker-bøker finnes i alle former og varianter, og pass deg for å kjøpe de som i hovedsak er ment som gavebøker. Finn de som går vitenskaplig til verks, og lærer deg når du skal bløffe, når du skal kaste deg, og når du kan gå all-in.