Pokerspill av forskjellig type

Pokerspill har eksistert i hundrevis av år, og før i tiden fantes det få regelbøker. Det var gjerne forskjellige regler for pokerspillene i forskjellige regioner, så var man ute på reise og ønsket å spille poker, måtte man stort sett forhøre seg om alle reglene før man begynte spillet. Enkelte steder var sannsynlighetsregningen for eksempel ikke helt god, og etter noen regler er faktisk to par bedre enn tre like, selv om sannsynligheten er dobbelt så stor for å få to par fra en standard kortstokk. Mange plasser har poker blitt spilt med jokere, som kan være hvilket som helst kort, og dette forandrer jo også sannsynligheten for å få gode hender drastisk.

To typer pokerspill

Det finnes jo i hovedsak to typer pokerspill. Hvis man er mindre enn fem spillere rundt bordet, er det som regel mest hensiktsmessig med såkalt «Five Card Stud», der hver spiller får utdelt fem kort, og man kan bytte kort for å få en bedre hånd. Er det mange rundt bordet, kan pokerspill fungere bedre som et såkalt «Hold’em» spill, der hver spiller bare får utdelt to kort, og må skape håndkombinasjoner med kort som legges ut på bordet. Her er også sannsynligheten for å vinne med forskjellige hender svært annerledes fra pokerspill der man holder alle kortene selv.

Pokerspill kommer i mange varianter

Pokerspill er jo på sett og vis ulovlig i Norge, siden det fortsatt blir ansett som sjansespill. Det er lov å spille for opptil 1000 kr per spiller i private pokerlag, men et pokerlag i Bergen klarte faktisk å overbevise dommeren om at pokerspill baserer seg på ferdighet. Ferdighetsspill er det nemlig lov å spille om penger om i Norge, så lenge man kan påvise at det er spillernes individuelle ferdigheter som gjør at de vinner. Når man ser at enkelte er skikkelig gode i pokerspill, og andre ikke er det, er det jo innlysende at det baserer seg på ferdighet og erfaring. Ingen har flaks hele tiden.